Preview Mode Links will not work in preview mode

Oct 30, 2020

De bijen worden bedreigd in hun bestaan en dit is meteen ook een bedreiging voor onze voedselketen en voor de mens. Bart Vandepoele is verantwoordelijk voor de Week van de Bij. Hij zet ons graag aan om een eigen bijentuin aan te leggen want… extra bijen kweken en uitzetten, heeft nu weinig zin omdat er onvoldoende eten is voor de bijen. We kunnen de bijen dus vandaag vooral helpen met een bloemrijke, diverse tuin en een iets minder strak gazon.
… Voor tips en goede bijenplanten, surf naar https://www.weekvandebij.be De Week van de Bij is een campagne van Vlaamse overheid, Departement Omgeving. Nog vragen? Mail weekvandebij@vlaanderen.be
… Referenties vermelde publicatie: Zakboek voor de bijentuin - Maak je tuin, je balkon en zelfs je buurt bij-vriendelijk (Bart Vandepoele, Bruno Remaut, Marc Verachtert) 160 p., EAN: 9789401458573, Uitgever: Lannoo

LUISTER NAAR ‘BEGINNEN MET ERFGOED’
… Podcast http://beginnenmeterfgoed.vlaanderen
… Collectie op YouTube - https://www.youtube.com/playlist?list=PLkbFihObH-1JuxGwSGoYLvryZa3vnX_fH

VOLG IKWASHIER.LIVE
… Facebook https://www.facebook.com/ikwashier.live
… YouTube https://www.youtube.com/ikwashierlive
… Instagram https://www.instagram.com/ikwashier.live
… Twitter https://twitter.com/LodewijkDeleu

REFERENTIES OPNAME
Opname in 4K, uitzending YouTube op 1280x720.
Bart Vandepoele, donderdag 29 oktober 2020 in Bredene, provincie West-Vlaanderen, België.

COPYRIGHT ©
… Film, foto’s, interviews, montage: Lodewijk Deleu - http://www.ikwashier.live
… Muziek: Blue Waltz by Kadir Demir, License owner: Lodewijk Deleu

HET ENGAGEMENT
ikwashier.live bundelt het artistiek werk van Lodewijk Deleu die tradities, erfgoed en kunst vastlegt in foto, film en geluid. De archivering gebeurt in de geest van Otlet en Le Corbusier, het ontsluiten via online media, publicaties en tentoonstellingen. Lodewijk Deleu is documentairemaker en kunstfotograaf. Hij maakt ook podcasts en soundscapes. Tijdelijk, maar voor altijd.

L’ENGAGEMENT
ikwashier.live du photographe, cinéaste, podcasteur et journaliste Lodewijk Deleu inventorie les traditions, le patrimoine culturel immatériel et l’art. Le nom “ik was hier” signifie “j’étais ici”.

THE COMMITMENT
Documentary photographer, filmmaker, podcaster and journalist Lodewijk Deleu aims with ikwashier.live an inventory of traditions, intangible cultural heritage and art. The name “ik was hier” means “I was here”.