Preview Mode Links will not work in preview mode

Mar 11, 2020

Tijdens het gansrijden zorgen dokters en verpleegsters voor de animatie en de komische noot. Want op gezette tijden valt een uitgedroogde ruiter van zijn paard en moet hij volledig opgelapt worden. Voor dokter Louis Wens is de verzorging telkens improviseren, en weten de ruiters dus niet wat hen te wachten staat. Voor luisteraars die niet vertrouwd zijn met het gansrijden: de val van de ruiters is in scène gezet waardoor de paarden makkelijk opgevangen kunnen worden en de medische staf is nep. Maar wees gerust: de siroopjes van de apotheek zijn echt en zorgen voor een wonderbaarlijke genezing. - De cultuur rond het Belgisch trekpaard of Brabants trekpaard staat op de Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed.

BIJHORENDE VIDEO’S
Afspeellijst Gansrijden https://www.youtube.com/playlist?list=PLkbFihObH-1JkX27HWhvvEMZctb2tXYYJ 
Collectie interviews Gansrijden op http://beginnenmeterfgoed.vlaanderen/collecties/ 

REFERENTIES OPNAME
Gansrijden in Lillo, op 8 maart 2020, Antwerpse Polders, Antwerpen, provincie Antwerpen. Meer informatie: http://www.dewareganslillo.be 

VOLG IKWASHIER.LIVE
- Facebook https://www.facebook.com/ikwashier.live 
- YouTube https://www.youtube.com/ikwashierlive 
- Instagram https://www.instagram.com/ikwashier.live 
- Twitter https://twitter.com/LodewijkDeleu 

 PODCAST ‘BEGINNEN MET ERFGOED’
- http://beginnenmeterfgoed.vlaanderen 
- https://www.youtube.com/playlist?list=PLkbFihObH-1JuxGwSGoYLvryZa3vnX_fH 

WELKOM
- Filmarchief https://www.youtube.com/ikwashierlive 
- Fotoarchief http://www.ikwashier.live 
- Radioarchief https://www.youtube.com/playlist?list=PLkbFihObH-1IPedtBHSCnX-xkThk21_FY 

COPYRIGHT
© Foto, interview: Lodewijk Deleu - http://www.ikwashier.live 
© Muziek: Blue Waltz by Kadir Demir, License owner - Lodewijk Deleu

INFO NL
ikwashier.live van documentair fotograaf, filmmaker, podcaster en journalist Lodewijk Deleu documenteert, archiveert en ontsluit tradities, erfgoed en kunst. Dit met bijzondere aandacht voor immaterieel erfgoed en vooral die gewoontes en gebruiken die dreigen te verdwijnen.

INFO FR
ikwashier.live du photographe, cinéaste, podcasteur et journaliste Lodewijk Deleu inventorie les traditions, le patrimoine culturel immatériel et l’art. Le nom “ik was hier” signifie “j’étais ici”.

INFO E
Documentary photographer, filmmaker, podcaster and journalist Lodewijk Deleu aims with ikwashier.live an inventory of traditions, intangible cultural heritage and art. The name “ik was hier” means “I was here”.