Preview Mode Links will not work in preview mode

Jul 30, 2020

Heb je een rijke traditie, een mooi erfgoed of een ruime collectie? Dan mag je dromen… en stel je de vraag: kan ik die ergens onderbrengen? Kan ik tentoonstellen of een lokaal museum oprichten. En hoe begin je daaraan? Eric De Keyzer stond aan de wieg van Klingspoor in De Klinge en kan dus precies vertellen hoe je een idee laat groeien tot de vaste stek die je vandaag kan bezoeken en die meteen ook een mooie uitvalbasis is voor een dagtrip. Grenscentrum Klingspoor combineert vier erfgoedthema’s: het oude spoor tussen Mechelen en Terneuzen, de Wase klompennijverheid en de klompencollectie van vzw De Klomp De Klinge, de natuur met de vele bossen, en de landsgrens België-Nederland waarop de site ligt. Volgens Eric De Keyzer is het simpel: het gaat om kansen zien, ze benutten en ze uitspelen.

REFERENTIES OPNAME
In gesprek met Eric De Keyzer in Klingspoor - https://www.klingspoor.be - in De Klinge, een deelgemeente van Sint-Gillis-Waas, 26 juli 2020. Meer informatie over vzw De Klomp De Klinge op https://www.deklompdeklingevzw.be of mail deklompdeklingevzw@gmail.com

COLLECTIE… Kunst, ambachten en technieken https://www.youtube.com/playlist?list=PLkbFihObH-1LUO-Jw2Y1fKirmLvT9OwP0

LUISTER NAAR ‘BEGINNEN MET ERFGOED’
… Podcast http://beginnenmeterfgoed.vlaanderen
… YouTube https://www.youtube.com/playlist?list=PLkbFihObH-1JuxGwSGoYLvryZa3vnX_fH

VOLG IKWASHIER.LIVE
… Facebook https://www.facebook.com/ikwashier.live
… YouTube https://www.youtube.com/ikwashierlive
… Instagram https://www.instagram.com/ikwashier.live
… Twitter https://twitter.com/LodewijkDeleu
… Pinterest https://www.pinterest.com/ikwashierlive

COLLECTIES INSTAGRAM - korte, vierkante video's in kleur
… tradities en erfgoed https://www.youtube.com/playlist?list=PLkbFihObH-1IFZh3C2tMMJAGMFj3NT0_b
… trekpaarden https://www.youtube.com/playlist?list=PLkbFihObH-1IOAcwKuKl8u8MRqVRYa_wc (draft horses)

COPYRIGHT ©
… Film, foto’s, interviews, montage: Lodewijk Deleu - http://www.ikwashier.live
… Muziek: Blue Waltz by Kadir Demir, License owner: Lodewijk Deleu

HET ENGAGEMENT
ikwashier.live documenteert, archiveert en ontsluit tradities, erfgoed en kunst - in het bijzonder immaterieel erfgoed en vooral die gewoontes en gebruiken die dreigen te verdwijnen. Documentair fotograaf, filmmaker, podcaster en journalist Lodewijk Deleu bouwt aan dit archief in de geest van Ferdinand Vanderhaeghen, Paul Otlet, Le Corbusier en Henri La Fontaine. Tijdelijk, maar voor altijd.

L’ENGAGEMENT
ikwashier.live du photographe, cinéaste, podcasteur et journaliste Lodewijk Deleu inventorie les traditions, le patrimoine culturel immatériel et l’art. Le nom “ik was hier” signifie “j’étais ici”.

THE COMMITMENT
Documentary photographer, filmmaker, podcaster and journalist Lodewijk Deleu aims with ikwashier.live an inventory of traditions, intangible cultural heritage and art. The name “ik was hier” means “I was here”.