Preview Mode Links will not work in preview mode

Jan 11, 2021

Sam Stylemans stapte in een meester-leerling-traject rond het Brabants / Belgisch Trekpaard. Het is een traject van de Vlaamse overheid voor het doorgeven van vakmanschap en wil ambachten in stand houden. Sam is als leerling nu halverwege zijn traject, en vertelt in deze uitzending hoe het begon, hoe het werkt en welke inspanningen het vraagt.
… Film op https://www.youtube.com/ikwashierlive

… Podcast met Etienne Vangoidsenhoven op https://youtu.be/afbP-7gb1gw

LUISTER NAAR ‘BEGINNEN MET ERFGOED’
… Podcast http://beginnenmeterfgoed.vlaanderen
… Collectie op YouTube - https://www.youtube.com/playlist?list=PLkbFihObH-1JuxGwSGoYLvryZa3vnX_fH

COLLECTIE
… trekpaarden aan het werk https://www.youtube.com/playlist?list=PLkbFihObH-1KBwOkMgNXSTDiaEszhAY6S
… Belgisch Trekpaard https://www.youtube.com/playlist?list=PLkbFihObH-1LvzzTrFk1eWlss_FyNbjIN
… Draft Horse 4 Instagram https://www.youtube.com/playlist?list=PLkbFihObH-1IOAcwKuKl8u8MRqVRYa_wc

VOLG IKWASHIER.LIVE
… Facebook https://www.facebook.com/ikwashier.live
… YouTube https://www.youtube.com/ikwashierlive
… Instagram https://www.instagram.com/ikwashier.live

REFERENTIES OPNAME
Opname in 4K, uitzending YouTube op 1280x720.
Jerôme du Chêneu, Sam Stylemans en Etienne Vangoidsenhoven waren aan de slag in het kader van het meester-leerling-traject rond het Brabants / Belgisch Trekpaard in Provinciedomein Huizingen, in Huizingen, deelgemeente van Beersel, provincie Vlaams-Brabant.
… De cultuur rond het Belgisch trekpaard of Brabants trekpaard staat op de Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed.
… Provinciedomein Huizingen https://www.vlaamsbrabant.be/nl/vrije-tijd-en-toerisme/provinciedomein-huizingen
… Meester-leerling-traject - momenteel kan je geen beurs meer aanvragen https://www.vlaanderen.be/cjm/nl/cultuur/cultureel-erfgoed/subsidies/beurzen-voor-het-doorgeven-van-vakmanschap-een-meester-leerling-traject

COPYRIGHT © FILM
… Film, foto’s, interviews, montage: Lodewijk Deleu - http://www.ikwashier.live
… Muziek: Blue Waltz by Kadir Demir, License owner: Lodewijk Deleu

HET ENGAGEMENT
Met ikwashier.live documenteert, archiveert en ontsluit Lodewijk Deleu tradities, erfgoed en kunst. Dit met bijzondere aandacht voor immaterieel erfgoed - of ‘levend erfgoed’ - en vooral die gewoontes en gebruiken die dreigen te verdwijnen. Het documenteren gebeurt met behulp van film, foto en geluid in de geest van Ferdinand Vanderhaeghen, Paul Otlet, Le Corbusier en Henri La Fontaine. ikwashier.live ontsluit het archief online en via tentoonstellingen en publicaties. Tijdelijk, maar voor altijd.

L’ENGAGEMENT
ikwashier.live du photographe, cinéaste, podcasteur et soundscape designer Lodewijk Deleu inventorie les traditions, le patrimoine culturel immatériel et l’art. Le nom “ik was hier” signifie “j’étais ici”.

THE COMMITMENT
Documentary photographer, filmmaker, podcaster and soundscape designer Lodewijk Deleu aims with ikwashier.live an inventory of traditions, intangible cultural heritage and art. The name “ik was hier” means “I was here”.