Preview Mode Links will not work in preview mode

Oct 30, 2019

Met de komst van de wintertijd duiken in Zandvliet elk jaar de eerste spoken op en in hun kielzog ook geesten en heksen. Bij het vallen van de avond bellen ze bij je aan en brengen ze je aan het schikken met wild gekrijs. Door wat snoepgoed te geven, koop je de spoken makkelijk om en vallen ze je verder die nacht niet meer lastig. Evelien Grooten vertelt je de geheimen van het bietspoken.

Meer informatie: http://www.chirodekievitjes.be / https://www.facebook.com/ChiroDeKievitjes/

BIJHORENDE VIDEO’S

Verslag bietspoken op https://youtu.be/_E9qGMJpRFo

REFERENTIES OPNAME

Evelien Grooten, 27 oktober 2019, bij Chiro De Kievitjes in Zandvliet, Antwerpen.

 

VOLG ikwashier.live

 

PODCAST ‘Beginnen met erfgoed’ op

 

WELKOM

 

COPYRIGHT

© Foto, interview: Lodewijk Deleu - http://www.ikwashier.live

© Muziek: Chanson for Siv by Ian Post, License owner - Lodewijk Deleu, Company - Magazinemaker.be

 

INFO NL

Als documentair fotograaf, filmmaker en journalist documenteert, archiveert en ontsluit Lodewijk Deleu tradities, erfgoed en kunst. Dit met bijzondere aandacht voor immaterieel erfgoed en vooral die gewoontes en gebruiken die dreigen te verdwijnen.

 

INFO FR

ikwashier.live du photographe, cinéaste et journaliste Lodewijk Deleu inventorie les traditions, le patrimoine culturel immatériel et l’art. Le nom “ik was hier” signifie “j’étais ici”.

 

INFO E

Documentary photographer, filmmaker and journalist Lodewijk Deleu aims with ikwashier.live an inventory of traditions, intangible cultural heritage and art. The name “ik was hier” means “I was here”.